کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار امنیت فضای تبادل اطلاعات (افتا) با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری تاسیس شد تا گامی تاثیرگذار برای تامین امنیت این فضا باشد.
در حال حاضر بیش از 300 شرکت در این حوزه مشغول به فعالیت هستند و حدود 5 هزار متخصص و فناور نیز در این رشته برای بومیسازی فناوریها تلاش میکنند. فروش محصولات دانشبنیان در این حوزه در حدود 3 هزار میلیارد ریال است و این کانون امیدوار است تا با هماهنگی دستگاهها و ارگانهای مختلف، کمک کند تا این سقف فروش در سال 1401 به رقمی در حدود 30 تا 40 هزار میلیارد ریال برسد.
از جمله اقدامات صورتگرفته و در دست اقدام کانون برای نیل به این اهداف، میتوان به ایجاد پنجره مشترک تایید صلاحیت شرکتها و محصولات افتایی اشاره کرد.
همچنین این کانون با دستیابی به فرایندی مشترک برای ارزیابی و اعطای گواهینامه به شرکتها و محصولات افتایی برای افزایش اعتبار گواهیها و تشکیل ستاد مقابله با تخلفات و خرید محصولات خارجی افتایی، تلاش کرد تا تولید ملی در این رشته تقویت شود.
تشکیل ستاد مشترک برای بررسی و اقدام بر علیه تخلفات سازمانهای دولتی و عمومی در برگزاری مناقصات خرید خارجی محصولات دارای مشابه داخلی در حوزه افتا و فتا با این هدف انجام شد تا افزایش ظرفیت بازار برای شرکتهای فناور و دانش بنیان داخلی را شاهد باشیم. اقدامی که توسط کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار امنیت فضای تبادل اطلاعات (افتا) انجام شد.
شبکه تامین مالی افتا
تفاهم و توافق با صندوقهای تامین مالی و ریسک پذیر به منظور هدایت و راهبری تامین مالی برنامههای سرمایه گذاری، سرمایه در گردش و حتی تحقیقاتی حوزه افتا و فتا مورد نیاز کشور نیز از جمله اقدامات صورت گرفته برای تکمیل شبکه تامین مالی در حوزه افتا است.
طراحی و توسعه شبکه آزمایشگاههای معتبر و توانمند مستقر در گمرکات برای تست و ارزیابی محصولات وارداتی افتا و فتا، تاسیس نمایشگاه مجازی صنعت افتا، ایجاد نشان ویژه امنیت برای محصولات اینترنت اشیا و اعطای جایزه تعالی افتا، نیز از دیگر اقداماتی است که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری صورت گرفته تا شرکتهای دانشبنیان، خلاق و فناور حوزه افتا بتوانند با توان بیشتری در مسیر بومیسازی فناوری، گام بردارند.